Sider

Om Havbraatt

Vedlikehold

->Innredning

Ustyrsliste

Meny/innkjøp

Program

Sikkerhet

Sjøsyke

VHF

Avstander (pdf)

Fyr

Vikeplikt og signaler

Oseanmatte

Godnattsanger

Knuter

Solen i syd

Innredning

Vann

Det er vannklosett av båttypen og håndvask på toilettet.

Det er ikke dusj, man vasker seg i sjøen eller med sjøvann på dekk.

I byssa (kjøkkenet) er det oppvaskkum med varm og kaldt vann. Vannet varmes av motoren og det skal ikke mye motorbruk til før vannet er varmt og det holder seg varmt lenge. (Det kan lekke litt fra varmtvannsberederen innvendig langs skutesiden akterut foran batteriene.)

Køyer

I forpiggen (lugaren forut) er det fire køyer. I gangen utenfor toilettet er det to køyer. Den øvre kan bygges ut til to mindre speidere. I underkøyen er det lav plass opp til overkøyen. I salongen er det to loskøyer langs skutesidene. Videre kan man sove på to salongbenker. Skipperlugaren har to køyer.

Totalt er det da plass til åtte/ni deltakere i køyer, pluss to offiserer. Det er ikke gunstig med sovende på salongbenkene, men da kan man ha to til.

Jeg har hatt enda flere ombord. Noen tenkte da å sove på dekk eller i land. Det er ikke å anbefale, da det enten begrenser havnevalget fordi det skal teltes eller fordi det ofte er både kaldt og vått på dekk (også under presenning). Noen har derfor gjerne endt med å sove under salongbordet og det er ikke bra for noen. Dessuten er det ikke plass til så mange rundt salongbordet ved måltidene og det er et problem å få stuet personlig utstyr. Jeg setter derfor en absolutt grense på 10/11 deltakere pluss to offiserer.

Sengetøy

Det er madrasser i alle køyene og salongbenkene. Annet sengetøy er ikke ombord.

Annet

Det er naturligvis tilstrekkelig utstyr til drift av båten. Det inkluderer sikkerhets- og nødutstyr og noe førstehjelpsutstyr.

Båten har VHF skipsradio, GPS og AIS. Det siste betyr at man kan følge båten fra Internett på Marinetraffic eller fra 2. Sandnes Sjøspeidergruppes nettsider (når AIS virker - det har vært noen problemer).

Båten har også radar.

Det er ikke personlige flytemidler til noen.

Det er mulig å lade mobiler o.l. ombord både med 12 og 220 volts ladere, men det er få kontakter. Sikkerhetsutstyr, bærbar VHF og kontakttelefon for foresatte har absolutt prioritet. Deltakere kan derfor bare håpe - ikke regne med - å få lade ombord.